Duursport in de Sportschool

Duursport hoeft niet alleen buiten beoefend te worden. De sportschool is bij uitstek geschikt om te trainen voor duursporten die normaal gesproken in de buitenlucht plaatsvinden. Wandelaars, mountainbikers en bijvoorbeeld wielrenners kunnen allen baat hebben bij het gebruik van de apparaten in de sportschool om hun conditie te verbeteren.

Er zijn verschillende fitnessapparaten die een duursporter kan gebruiken om zijn conditie te verbeteren in de sportschool. Hier valt bijvoorbeeld te denken aan crosstrainers. Fitnessapparaten in het algemeen en bijvoorbeeld de crosstrainer zouden ook thuis gebruikt kunnen worden. Hier zijn een aantal voorbeelden van crosstrainers voor thuis. Een crosstrainer is voor een duursporter een ideaal fitnessapparaat om zijn of haar kracht en conditie te verbeteren.

Uiteraard heb je in de sportschool wel het voordeel dat je verschillende apparaten tot je beschikking hebt. Juist het feit dat je beschikking hebt over meerdere apparaten maakt de sportschool zo geschikt om je conditie te verbeteren als duursporter.

De fitnessapparaten voor een duursporter

In de sportschool is de keuze aan fitnessapparaten vrij groot. Om je conditie te verbeteren kun je, naast de crosstrainer, gebruik maken van vele verschillende apparaten. Een aantal apparaten die je als duursporter goed kunt gebruiken zijn;

  • De roeitrainer
  • De steps
  • Krachthonk

Roeitrainer

De roeitrainer is een simpel apparaat waarmee je, zoals de naam het al zegt, kunt gaan roeien. De roeitrainer is zo geschikt voor duursporters, omdat het gehele lichaam op het apparaat getraind wordt. Vooral de bovenbenen en de buikspieren zullen kracht moeten leveren om de roeitrainer in beweging te zetten. Het zijn juist deze spiergroepen die voor de meeste duursporten het belangrijkst zijn. Daarom is de roeitrainer een aanrader voor elke duursporter.

De steps

Voor sommige mensen is de steps misschien een onbekend apparaat. Zeker als je niet al te vaak naar de sportschool gaat is het apparaat je misschien onbekend. Door het gebruik van de steps train je verschillende spiergroepen, te weten;

  • Je buik
  • Je billen
  • Je benen

sportschoolOver het algemeen wordt het apparaat in de sportschool veelal gebruikt door vrouwen. De meeste vrouwen willen namelijk hun buik, billen en benen trainen. Zoals eerder in het artikel aangegeven werd zijn het de buik en benen die tijdens een duursport het meeste worden belast. Vandaar dat ook de steps voor een duursporter een zeer bruikbaar fitnessapparaat is. Zeker fietsers zoals mountainbikers of wielrenners hebben bij bij de steps.

Krachthonk

Ook het krachthonk is voor de duursporter een ‘station dat zeker niet overgeslagen’ mag worden. In het krachthonk kan de spiermassa vergroot worden wat uiteindelijk ten goede komt tijdens het uitoefenen van de duursport zelf. Sla het krachthonk dus zeker niet over!

Samenvatting

De fitnessapparaten zoals de roeitrainer en de steps zijn bruikbaar voor een duursporter om de conditie te verbeteren. Tijdens het trainen op deze apparaten train je over het algemeen ook de grote spiergroepen. In het krachthonk kunnen specifieke spieren getraind worden. Op deze manier kan er heel specifiek getraind worden. De combinatie van het gebruik van fitnessapparaten en het krachthonk zal er uiteindelijk voor zorgen dat er buiten de sportschool beter gepresteerd wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *